Add 32 Bits support to your Linux Machine

S3 StorageBashLinuxUbuntuBackups

Bij het uitvoeren van bepaalde applicaties op je Ubuntu-systeem kan het voorkomen dat standaardondersteuning voor 32-bits applicaties ontbreekt. Gelukkig is het mogelijk om dit handmatig toe te voegen, maar voordat je begint, zijn er een paar cruciale stappen om te overwegen.

In deze handleiding nemen we je mee door het proces van het controleren van de processor ondersteuning, het verifiëren van de aanwezigheid van essentiële bibliotheken en het handmatig toevoegen van 32-bits ondersteuning aan je Ubuntu-installatie. Of je nu een doorgewinterde ontwikkelaar bent of gewoon je systeem wilt optimaliseren, deze stappen zullen je helpen om soepel en efficiënt met 32-bits applicaties te werken.

[!info] We kunnen software matig support toevoegen. Echter moet de processor dit wel ondersteunen.

Controleren of je Processor 32 Bits ondersteunt

Aller eerst gaan we controleren of je processor support heeft voor 32 Bits applicaties, dit doen we met het lscpu commando. Deze commando geeft een overzicht van eigenschappen van de Processor. Het is belangrijk om de zoeken naar de regel 'CPU op-models:' Hier zal '32-bit, 64-bit' moeten te komen staan. Staat er alleen 64-bit? Dan heeft de processor geen support voor 32-bits en heeft het ook geen zin om libraries van 32-bits aan Linux toe te voegen.

                
Notepad
tekst.txt
text
$ lscpu Architecture: x86_64 CPU op-mode(s): 32-bit, 64-bit

Dit is een standaard Linux-hulpprogramma, dus het zou op de meeste distributies beschikbaar moeten zijn. Als je lscpu niet hebt geïnstalleerd, kun je het installeren met:

                
Notepad
text
$ sudo apt-get install util-linux

Controleer of je Linux machine al 32-bits support heeft

Mocht je processor 32 bits ondersteunen kan je vervolgens kijken of je Linux machine ook de bijbehorende libraries heeft geinstalleerd. Dit gaan we doen met een grep.

                
Notepad
text
dpkg -l | grep libc6

Deze commando gaat opzoek naar welke C libraries geinsstalleerd zijn. Hier zou i386 tussen moeten staan. Staat die er niet tussen? Dan kan je onderstaande stappen volgen om deze toe te voegen.

Toevoegen van 32 Bits support

Aller eerst voegen we de i386 architectuur toe aan de Ubuntu installatie

                
Berg Code Editor
PHP
sudo dpkg --add-architecture i386

Vervolgens installeren we de benodigde libries voor i386

                
Notepad
text
sudo apt-get update sudo apt-get install libc6:i386 libncurses5:i386 libstdc++6:i386

Mocht de vorige commando falen kan je proberen multisupport toe te voegen aan de Linux installatie

                
Notepad
text
sudo apt-get install multiarch-support

Nieuwsberichten

Subaru Bedrijfswagen

17 Aug 2019

Bij Berg Multimedia hebben wij recentelijk geïnvesteerd in een nieuwe Subaru Bedrijfswagen. Met onze Subaru Bedrijfswagen kunnen wij betrouwbare en veilige kilometers afleggen om onze huidige en nieuwe klanten van dienst te kunnen zijn.

Meer lezen »

Computeronderhoud erg belangrijk

14 Jul 2017

Computers trekken veel stof aan, helaas want stof veroorzaakt slijtage aan uw computer. Door het stof kan de computer zijn warmte niet meer kwijt waardoor er onderdelen kunnen door branden. Ook kunnen de ventilatoren gedeblokkeerd worden of de airflow.

Meer lezen »