Cardbox Server installeren op Linux (Cardweb)

S3 StorageBashLinuxUbuntuBackups

In deze tutorial gaan we Cardbox Server installeren op een Linux Server. Voor deze installatie gebruiken wij Ubuntu 20.04 LTS. Wij gebruiken voor Servers vrijwel altijd LTS (Long Term Support) Versies. Dit geeft de periode aan dat er updates uitgegeven word voor het besturings systeem.

Linux Installeren

Wij beginnen met het aanmaken van een nieuwe kale VPS Server welke Ubuntu 20.04 LTS Draait. UIteraard hoef je hiervoor geen VPS Server te hebben, je kan ook gewoon een oudere Desktop Computer gebruiken waar je Linux op installeerd. In deze tutorial gaan we niet in op het Installatie process van Linux aangezien dit voor ons automatisch gebeurt in onze Cloud Omgeving. Meer informatie over Linux installeren vindt je hier.

[!warning] Hoewel je Cardbox Server ook op een Desktop Computer kan gebruiken adviseren wij altijd een Cloud Omgeving. Dit realiseerd eenvoudiger hoge uptime, maar ook extra mogelijkheden bij internet aanvallen. Bij Berg Hosting kan je speciaal voor Cardbox Server een eigen VPS Server bestellen. Deze wordt dan ook nog ens voor je geinstalleerd.

Aanmaken van nieuwe gebruiker

Wij maken altijd een speciefieke gebruiker aan via waar wij Cardbox installeren. Kale installaties komen standaard met een Root account. Via het root account maken wij een nieuwe gebruiker.

                
Notepad
text
sudo useradd -m cardboxuser

Vervolgens geven wij deze nieuwe gebruiker een sterk wachtwoord, gebruik eventueel onze wachtwoord generatoor tool om een sterk wachtwoord te genereren.

                
Notepad
text
sudo passwd cardboxuser

Vervolgens geven wij de nieuwe gebruiker sudo rechten door deze aan de sudo groep toe te voegen.

                
Notepad
text
sudo adduser cardboxuser sudo

Wisselen van Root gebruiker naar de nieuwe gebruiker

                
Notepad
text
su cardboxuser

Downloaden en installeren van Cardbox

Voor meer informatie over dit proces kan je ook kijken op de officiele website van Cardox zelf.

Als je ingelogd ben onder de nieuwe gebruiker gaan we eerst navigeren naar de home directory van de gebruiker. Als het goed is kan je deze vinden in /home/cardboxuser

                
Notepad
text
cd ~

Vervolgens maken we een nieuwe map aan voor Cardbox en openen we de map gelijk

                
Notepad
text
mkdir cardbox && cd cardbox

Als we de map cardbox aangemaakt en geopend hebben kunnen we vervolgens met wget cardbox downloaden

                
Notepad
text
wget https://www.cardbox.com/download/cshared.tar.gz

Vervolgens even uitpakken met tar

                
Notepad
text
tar -xvf cshared.tar.gz

Vervolgens moeten we de server.ini instellen, deze wordt aangemaakt bij het eerste keer starten van Cardbox Server

                
Notepad
text
./cardbox-shared

[!info] Het kan zijn dat je een foutmelding krijgt als je werkt op een 64 bits server zonder de benodigde support voor een 32 bits applicaties. 32 Bits support toevoegen voor Cardbox Server.

Configureren van Cardbox

Nieuwsberichten

Subaru Bedrijfswagen

17 Aug 2019

Bij Berg Multimedia hebben wij recentelijk geïnvesteerd in een nieuwe Subaru Bedrijfswagen. Met onze Subaru Bedrijfswagen kunnen wij betrouwbare en veilige kilometers afleggen om onze huidige en nieuwe klanten van dienst te kunnen zijn.

Meer lezen »

Computeronderhoud erg belangrijk

14 Jul 2017

Computers trekken veel stof aan, helaas want stof veroorzaakt slijtage aan uw computer. Door het stof kan de computer zijn warmte niet meer kwijt waardoor er onderdelen kunnen door branden. Ook kunnen de ventilatoren gedeblokkeerd worden of de airflow.

Meer lezen »